Suloinen koirahieronta tarjoaa koulutetun koirahierojan palveluita koirapäiväkoti Hyggebossa Etelä-Helsingissä telakkarannassa.

Asiakkaisiin kuuluu niin kilpailevia koiria kuin kotikoiriakin. Hieronta räätälöidään aina koiran omien tarpeiden ja lähtökohtien mukaiseksi.

Kuka olen

Olen Anna-Kaisa Pippuri ja valmistuin koirahierojaksi Tampereen Urheiluhierojakoulusta koirahierojan koulutusohjelmasta kesällä 2010.
Opiskelu kesti yhteensä 10 kk ja sisälsi lähi- ja etäopetusta, verkkotehtäviä ja käytännön harjoituksia. Projektihierontoja eli hierontaharjoittelua tehtiin yhteensä 100 tuntia. Koulutus sisälsi mm. perusteellisen tutustumisen koiran anatomiaan ja fysiologiaan, hierontaan ja erilaisiin hoitomenetelmiin sekä sairauksiin. Opettajina kurssilla toimivat koirahierojat Päivi Kilponen ja Piipa Takala, eläinfysioterapeutti Kirsi Piispanen, osteopaatti Leena Piira, ulkomuototuomari Päivi Eerola, MMM, tutkija Riitta Kempe sekä eläinlääkärit Anna Chrons ja Virpi Arminen.

AK_SULOINEN_koli

Rakkaus eläimiin ja halu työskennellä koirien kanssa sai minut opiskelemaan koirahierojaksi. Itselläni on lapinkoira uros nimeltä Sulo, joka tuli taloon vuonna 2006. Sulon ollessa vuoden ikäinen aloimme harrastaa tokoa ja myöhemmin siirryimme ehkä hieman vapaamman lajin eli rally-tokon pariin. Olen Suomen Rally-Tokoliiton jäsen. Nautimme yhdessä Sulon kanssa luonnossa liikkumisesta ja aktiivisesta elämästä.

Koiran hyvinvointi on erittäin tärkeää minulle. Kun koira on fyysisesti hyvässä kunnossa, se voi myös henkisesti hyvin. Työssäni palkitsevaa on tulosten aikaansaaminen – hoidettava voi paremmin ja kankea koira muuttuu taas vetreäksi. Mahtavaa on nähdä myös kuntoutuspotilaan pienetkin edistymisen askeleet. Kun koira voi hyvin voin minäkin hyvin. Hieronnassa minulle on tärkeää lähteä koiran omista lähtökohdista ja luoda sen mukainen yksilöllinen hoito-ohjelma.
Olen Suomen hevos- ja koirahierojat ry:n jäsen. Jäseniksi valitaan hierojat, jotka ovat saaneet laajan koulutuksen koirahierontaan.

© Suloinen koirahieronta

Toteutus: Mustaninja